Vierde Amstelveense energieontbijt wederom succesvol

Op vrijdag 3 november was het vierde Amstelveense energieontbijt. Dit keer met als thema: het verduurzamen van jaren ’30 woningen. Bijna 50 mensen zaten aan de ontbijttafel bij buurtonderneming Villa Randwijck om ervaringen en ideeën uit te wisselen.

Vooral bewoners uit jaren ’30 wijk Randwijck onder de vliegroute van Schiphol, blijken hun huis goed te isoleren tegen geluid. Zij waren vooral benieuwd welke zonnepanelen of warmtepompen geschikt zijn voor hun woning. Uit de aangrenzende wijken Elsrijk en Patrimonium kwamen vragen over isolatiemaatregelen in jaren ’30 stijl. Allen vragen zich af hoe je onafhankelijk advies krijgt en een echt betrouwbare installateur vindt.

Gastspreker Martin Steggerda van het Regionaal Energieloket gaf aan dat op dit online platform installateurs beoordelingen krijgen van klanten, wat inzicht geeft in de betrouwbaarheid van deze bedrijven. Gastspreker Dave van Dongen toonde als onafhankelijk adviseur van GreenTec Sense de best renderende zonnepanelen die passen bij jaren ’30 woningen. Hoe je deze zonnepanelen kunt combineren met een groen dak, vertelde Matthijs Bourdrez van Solar Sedum. Carina Dijkhuis, aanjager van het duurzaamheidsfonds van de gemeente Amstelveen, gaf aan graag mee te denken over subsidies en leningen die voor deze maatregelen beschikbaar zijn.

Vijfde energieontbijt vrijdag 15 december

Het volgende energieontbijt is op vrijdag 15 december bij De Huismeesters van Nest, Laan van Kronenburg 14 in Amstelveen. Thema is Van elkaar leren in de energietransitie. Interesse? Meld u aan bij jrvquarles@gmail.com. U bent van harte welkom en kunt inlopen vanaf 08.30 uur.

Stockbeeld ontbijt

©2017 Gemeente Amstelveen - Algemene voorwaarden