Interview met Amstelvener Annabel Offenbach

Wie ben jij?
Ik ben Annabel, en ik ben 14 bijna 15 jaar. Ik zit op het Spinozalyceum in Amsterdam. Als ik ergens fan van ben, kan een film, persoon of zoals nu een politieke partij zijn, dan ben ik er echt extreem fan van en dan wil ik er echt alles van weten. Mijn vrienden zeggen altijd dat ik gepassioneerd ben.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?
Geen idee eigenlijk. Dat ik gepassioneerd ben over dingen, dat vind ik op zich ook wel een compliment. Dat mensen dat over mij zeggen, vind ik leuk. Ik hoor dat van meerdere mensen. Hoewel sommige mensen het irritant vinden, maar dat maakt mij niet uit.

Wat vind jij het belangrijkste in je leven?
Familie en vrienden en dat iedereen gelukkig en gezond is. Ik vind het klimaat ook heel belangrijk. Het is tijd dat we daar nu echt iets aan gaan doen, want ik heb geen zin dat het straks te laat is en dat we er niets maar aan kúnnen doen.

Zonder mijn familie en vrienden om mij heen zou het klimaat mij niet zoveel uitmaken, alleen is natuurlijk wel heel belangrijk. Want als er straks, doordat we niets doen aan het klimaat, geen wereld meer is heb ik ook weinig aan mijn familie en vrienden en of ze gelukkig kunnen zijn. Beide hangt het voor mij heel erg samen.

IMG_5366_lang

Hoe vind jij het om in Amstelveen te wonen?
Ik woon al mijn hele leven in Amstelveen. Amstelveen voelt meer als thuis, omdat Amsterdam wel een hele drukke stad is. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam fietst moet je uitkijken dat je niet aangereden wordt en in Amstelveen kun je iets relaxter fietsen. Het is een fijne plek om te wonen. Ik vind het leuk om Amstelveen te wonen.

Heb jij een beeld van wat de gemeente doet?
Ik weet niet precies wat er allemaal in de gemeente gebeurt en hoe je daar zelf iets in kunt veranderen of hoe je de gemeente benadert. Ik vind het wel belangrijk om invloed te hebben op je omgeving dus als ik een goed idee heb kan ik naar de gemeente, alleen heb ik nu niet een goed idee waarmee ik dan naar de gemeente zou kunnen gaan. Ik denk dat vrienden van mij er nooit over nagedacht hebben dat ze met een idee/initiatief de gemeente daarbij hulp kunnen vragen.

Foto Annabel aan tafel

Hoe kunnen wij meer jongeren betrekken bij de dingen die de gemeente doet?
Ja, ik denk wel dat het belangrijk is dat de gemeente toegankelijker wordt zodat jongeren makkelijker bij de gemeente aankloppen. Dat je het makkelijk kan opzoeken op internet, want ik vind de website van de gemeente nu ook best wel onduidelijk.

Op welke manier maak jij het verschil?
Eerlijk gezegd heb ik nog nooit nagedacht over hoe ik invloed kan hebben op Amstelveen of wat ik doe voor de gemeenschap/gemeente Amstelveen. Zoals ik eerder vertelde vind ik het klimaat heel belangrijk. En het klimaat heeft ook invloed op Amstelveen dus helpen om hier meer prullenbakken te plaatsen, vrijwilligerswerk of een actie houden voor het klimaat denk dat dat ook wel invloed heeft op Amstelveen.

Op dit moment ben ik erg veel met GroenLinks bezig, ik ben daar ook voorafgaand aan de verkiezingen voor gaan flyeren en ik zou ook graag bij de jongerenpartij van GroenLinks willen, Dwars. Dat is wat mij nu heel erg bezig houdt en dit begon allemaal met Trump. Vanaf toen ben ik mij veel meer in de politiek gaan interesseren. Ik ben ook opgebleven in de nacht dat de Amerikaanse verkiezingsuitslag bekend zou worden.

Nabrander
Ik vind de campagne Mensen maken Amstelveen een goed initiatief. Ik zou willen vragen of de gemeente jongeren serieuzer wil nemen. Wij hebben idealen en zijn nieuwsgierig.

©2017 Gemeente Amstelveen - Algemene voorwaarden