Internationaal filmproject HOME

Op zaterdag 17 juni vindt op het Stadsplein een uniek evenement plaats om de jubilea met onze partnersteden Tempelhof-Schöneberg en Villa El Salvador te vieren. Onder leiding van kunstenares Stephanie Rhode werkt jong en oud mee aan een tijdelijk kunstwerk, Onderdeel van het kunstwerk is een collage van korte films van jongeren die op 17 juni vertoond worden op een groot scherm op het Stadsplein en via een livestream in de partnersteden. De drie partnersteden roepen jongeren op om filmpjes in te sturen.

Doe mee!
Bedenk wat HOME voor je betekent en maak hier een film over van maximaal 3 minuten. Hoe je dat doet is aan jou. Gebruik van animaties, collages, tekeningen, foto’s, toneel. Alles is toegestaan, zolang je maar geen tekst gebruikt. Want ook jongeren uit Villa El Salvador in Peru en Berlijn Tempelhof- Schöneberg doen mee en zij moeten je kunnen begrijpen.

Laat zien wat je nodig hebt om je thuis te voelen. Zijn dat mensen? Zijn het dingen? Is het land waar je geboren bent? Of de stad waar je vrienden/ familie wonen?

Alle inzendingen uit de drie steden worden gecompileerd tot één film. De film wordt op zaterdag 17 juni getoond op het Stadsplein in Amstelveen als onderdeel van het kunstproject ‘Labyrint’ ontworpen door beeldend kunstenaar Stephanie Rhode. De beste inzendingen maken kans op een plekje bij het jeugdfilmfestival in Berlijn (mits je niet ouder dan 27 jaar bent).

Meedoen? Meld je vooraf aan op labyrint@amstelveen.nl

Je film kun je via www.wetransfer.com uploaden en sturen naar labyrint@alexp.nl. Let op: filmpjes moeten hier uiterlijk 25 mei binnen zijn.

clapper-2140602_1920

©2017 Gemeente Amstelveen - Algemene voorwaarden