Doe mee!

Dit is de website Mensen maken Amstelveen. Hét platform waar je je verhalen, ideeën en activiteiten kunt delen met anderen. Dat kunnen foto’s zijn, maar nog leuker zijn natuurlijk filmpjes. Hoe je dat kunt doen.

Wat is Mensen maken Amstelveen?
Mensen maken Amstelveen is bedoeld om een beweging op gang te krijgen die laat zien hoe we met elkaar – vanuit ons eigen denken, doen en zijn – een bijdrage leveren aan onze stad.

De samenleving verandert. Mensen leven meer in hun eigen wereld met gelijkgestemden. Mensen die anders denken of anders zijn, komen elkaar nauwelijks tegen, terwijl Amstelveen een steeds grotere diversiteit binnen haar samenleving kent. Hiermee ontstaat het risico dat groepen tegenover elkaar komen te staan en mensen zich buiten gesloten voelen. We willen een Amstelveen maken waar mensen zich betrokken voelen bij elkaar en bij de dingen die gebeuren in de stad. In deze tijden van verharding is het belangrijk om naar elkaar om te kijken, een luisterend oor te bieden en elkaar respect en vertrouwen te geven.

U bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Deel uw ervaringen, sluit uw aan bij bestaande initiatieven of vindt mensen om dingen te regelen voor uw buurt, school of vereniging. Doe mee en laat zien hoe Amstelveners gezamenlijk vanuit hun eigen denken en doen een bijdrage leveren aan de stad.

Al uw inzichten, ideeën en initiatieven komen samen op deze website. Op basis hiervan gaan we samen met u een manifest opstellen dat antwoord geeft op de volgende vragen:

  • Hoe gaan we met elkaar om in de stad?
  • Wat wilt u zelf doen voor Amstelveen?
  • Wat verwacht u van de gemeente?

Hoe dat er precies gaat uitzien, is nu nog niet duidelijk. Dat hangt af van de dingen die u en anderen naar voren brengen.

Kortom, heeft u goede ideeën of initiatieven of bijzondere activiteiten? We zijn benieuwd! Mail ze naar mensenmakenamstelveen@amstelveen.nl

©2017 Gemeente Amstelveen - Algemene voorwaarden