Kunstproject Labyrint

For English see: website Stephanie Rhode

Op zaterdag 17 juni vindt op het Stadsplein een uniek evenement plaats. Onder leiding van kunstenares Stephanie Rhode kan jong en oud meewerken aan een tijdelijk kunstwerk.

Met het de creatie van het kunstwerk viert Amstelveen de jubilea van de stedenbanden met Berlijn Tempelhof-Schöneberg (Duitsland) en Villa El Salvador (Peru).

Over het kunstwerk
Stephanie Rhode: “We maken de vorm van zeven huizen die met elkaar een labyrint vormen, waar mensen vervolgens doorheen kunnen lopen. Bloemen en planten geven een kleurrijk patroon aan het labyrint. Centraal staat een huis dat gevuld wordt met rozenblaadjes. Daarnaast zal er een lichtpatroon worden gecreëerd dat de duur van stedenband weerspiegelt. Het idee achter het labyrint is om samen de weg te maken, ervaringen, cultuur en plezier met elkaar te delen en daarmee elkaar beter te begrijpen.”

JW6_3025 Resized

Meedoen?

Zin om Stephanie te helpen? Iedereen, van 6 tot 106, kan meedoen. Werkzaamheden worden vanzelfsprekend afgestemd op leeftijd, wensen en fysieke mogelijkheden. Er zijn tal van werkzaamheden:

Zaterdag 17 juni

8.30 – 15.00 uur Opbouw kunstwerk: ondergrond maken, planten plaatsen, rozenblaadjes plukken en strooien,  licht aanleggen, etc.
16.00 – 21.30 uur Uitleg geven aan voorbijgangers over het kunstwerk en ze stimuleren er doorheen te lopen.
21.30 – 23.00 uur Opbouwen lichtceremonie

 

Zondag 18 juni

5.18 uur – 7.30 uur Stilteceremonie bij zonsopkomst met aansluitend afbouw.